Bine ai venit să mă cunoști și sunt bucuros dacă ai ajuns aici, măcar și din curiozitate. Mă numesc Dumitru și în mod clar nu ai de unde să fi auzit de mine.

Câteva informații despre mine:

  • sunt născut în Republica Moldova (Basarabia pentru unii) la 30 de km de hotarul cu România;
  • chiar dacă cunosc și vorbesc limba rusă, nu sunt un practicant înfocat;
  • după liceu, în 4 ani petrecuți la Chișinău, am descoperit cât de posomorâți sunt oamenii – deci și orașul – căci omul sfințește locul;
  • dintr-o dorință de a face psihologie, prin voința sorții am făcut terapie ocupațională la Alba Iulia – domeniu la jumătate de secol distanță de realitate, pe care unii o ignoră de parcă nu există;
  • acuma sunt pe cale de a finisa un master în marketing și promovarea vânzărilor;
  • de ceva timp sunt content writer având cunoștințe de SEO și câteva noțiuni basic de web design.

Acuma hai să-ți zic câte ceva despre sansai.ro și ce înseamnă asta pentru mine. Ei bine, când eram copil am auzit prin filmele alea de acțiune chinezești celebra replică “teach me sensei”.

Dat fiind graiul moldovenesc, pentru noi pronunțarea a devenit “sănsăi”. Pe atunci nu prea acordam mare atenție acestui cuvânt, fiind doar o joacă nevinovată de copii.

Când ajungi să fii pe picioarele tale, îți cam dai seama că mai ai nevoie de unele sfaturi. Sfaturi, căutarea cărora ar dura prea mult timp pentru a rămâne relevante când le găsești.

Nici pe departe de a mă considera mare maestru, #sănsăi este o modalitate prin care îmi pot structura ideile. Nu ai nevoie de un guru pentru ați spune ce să faci. Fă ce dorești și găsește-ți propria cale.

În acest context, blogul va fi structurat în felul următor:

Pe acest blog marea majoritate a articolelor vor fi experiențe personale cu diferite cărți. Nu le voi prezenta ca un critic, dar ca un cititor. Voi spune ce am învățat util din ele, sau din contra, dacă este literatură de duzină.

Vei mai găsit o pagină cu Vorbe de duh în care poți găsi lucruri interesante, iar pe Utile găsești resurse din care poți învăța diferite lucruri sau alți oameni pe care îi urmăresc.

Părerile întâlnite pe acest blog sunt păreri personale, cu excepția articolelor scrise de invitați sau unde am făcut trimitere la sursa principală.